یزدفردا :معاون سابق وزارت امور خارجه آمريکا: بايد بازدارندگي لازم در خصوص حملات سايبري به آمريکا صورت گيرد
جیمز اشتاینبرگ معاون سابق وزارت امور خارجه آمریکا گفت باید بازدارندگی های لازم و واکنش مناسب به حملات سایبری در آمریکا صورت گیرد.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر به نقل از بخش تصویری پایگاه اینترنتی خبرگزاری رویترز اشتانبرگ گفت اگر چه در حال حاضر احتمال بروز جنگی عمده بین دو کشور هنوز وجود دارد ولی بسیاری از درگیری هایی که در آینده روی می دهد، در سطحی بسیار محدودتر صورت خواهد گرفت. همانطور که ماهیت جنگ بین کشورها در حال تغییر است، می باید درباره تغییر قوانین جنگ مانند اعلان و پایان جنگ و استرداد اسرا نیز قوانین تازه ای تدوین شوند. از دیگر سو، مساله مهم تری که باید به فکر آن بود مساله تروریسم است.
وی تصریح کرد فناوری های اخیر، جنگ پنهانی را میسر کرده است زیرا همه از قرار گرفتن مستقیم در معرض خطر پرهیز می کنند. از دیگر سو باید این را نیز در نظر داشت که فناوری هایی مانند استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین نیز باید از شیوه های قدیمی جمع آوری اطلاعات مانند منابع انسانی اطلاعات همراه باشند. در واقع یکی از دستاوردهای آمریکا در زمینه اطلاعاتی بازسازی منابع اطلاعاتی انسانی برای این کشور است که یکی از مهم ترین عوامل موفقیت به شمار می آید.
معاون سابق وزارت امور خارجه آمریکا درباره استفاده دشمنان آمریکا از فناوری هایی مانند هواپیماهای بدون سرنشین گفت بدیهی است که هر زمانی که یک فناوری توسعه می یابد، باید این را قبول کرد هر کشوری ممکن است به دنبال آن برود ولی دیگر نمی توان این فناوری را به عقب بازگرداند. از این رو باید در خصوص قوانین و محدودیت های استفاده از این فناوری نیز مسائل روشن شود و جامعه جهانی هم در خصوص زمان مشروعیت استفاده از این فناوری ها روشن باشد.
وی درباره جنگ سایبری گفت ماهیت استفاده از این جنگ نیز چندان تفاوتی نمی کند زیرا وقتی شما از ابزاری برای عملیاتی که آسیب می رساند استفاده کنید، خود را در معرض استفاده از همان فناوری قرار داده اید. بسیاری از بدافزارها در حال حاضر قابلیت جمع آوری اطلاعات یا آسیب رساندن به حافظه های مرکزی را دارند ولی استفاده نظام مند از این ابزارها، آسیب رسان تر خواهند بود. برای جلوگیری از استفاده دیگر کشورها از ابزارهایی مانند استاکس نت علیه آمریکا باید گفت انرژی و زمان زیادی باید صرف شود تا مسائل امنیتی و دفاعی رعایت شود. البته باید مسائل بازدارنده را نیز در خصوص واکنش ما در قبال آسیب هایی که از چنین اقداماتی می بینیم، در نظر بگیریم.
وی گفت نقش آفرینان غیر دولتی در این میان نقش مهمتری بازی می کنند زیرا در حال حاضر موضوع ابزارهای بازدارندگی مطرح است. موضوع روسیه و چین و دیگر کشورها مطرح می شود ولی آنان نیز می دانند مزایایی که از حمله سایبری به دست می آورند به مراتب از آسیبی که از واکنش آمریکا می بینند بسیار کمتر است ولی وقتی صحبت از بازیگران غیر دولتی می شود باید دانست که بازداشتن این گروه ها به مراتب دشوار تر خواهد بود. برای مثال برای گروه هایی مانند القاعده اصلا مهم نیست که آمریکا بخواهد با شیوه های متعارف دست به تلافی جویی بزند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025